maandag 30 juli 2012

KADOTIP


Handelingen 3
Johannes en Petrus gaan naar de tempel om te bidden en in de poort waar ze doorheen moesten ligt een verlamde man die daar iedere dag wordt neergelegd om te bedelen. Ze staan stil bij de man en zeggen tegen hem: ‘Kijk ons aan’. De man kijkt vol verwachting naar hen op want hij verwacht geld te krijgen, maar Petrus geeft hem iets veel mooiers, hij zegt tegen de man: ‘Luister, geld heb ik niet maar wat ik wel heb zal ik je geven’. 
Petrus reikt hem de hand en helpt hem omhoog, de voeten en enkels van de man worden sterk en hij kan lopen.
Ik vind het mooi om te zien wat Petrus die man hierdoor allemaal geeft. 
De man is afhankelijk van anderen, Petrus geeft hem zijn onafhankelijkheid. 
De man had geen mogelijkheden, Petrus geeft hem mogelijkheden. 
De man had blijkbaar geen geloof anders had hij al eerder genezen geweest, Petrus geeft hem geloof, Petrus laat hem zien welke kracht er schuilt in Jezus naam.
Petrus biedt de man zijn rechterhand, hulp, een nieuwe start.
Petrus laat deze man zien wat er mogelijk is in Jezus naam. 
Hij vraagt de omstanders: ‘Waarom zijn jullie zo verbaasd? Jullie doen net of wij dit aan de man gegeven hebben, maar dat is niet zo, het is het geloof in Jezus naam dat deze dingen doet.’
Deze waarheid en deze kennis zijn iets waar je levenslang iets aan hebt. Deze man ervaart zelf uit eerste hand de kracht van Jezus naam, de kracht van het geloof in Jezus.
Deze man zal daar heel zijn leven lang profijt van hebben, en zelfs daarna. 
Een aalmoes? Hij had een dag te eten gehad en de volgende dag had hij weer in de poort gelegen, altijd afhankelijk van anderen, altijd bang, altijd onzeker: ‘Wat als ik geen geld heb? Wat als niemand mij te eten geeft?’ 
Petrus geeft hem de mogelijkheid om zelf voor eten te zorgen, Petrus geeft hem als het ware leven.
Petrus laat hier werkelijk zien: Geloof in actie.
Petrus laat hier zien, niet alleen aan de man maar aan alle omstanders: Dit is wat er gebeurd als je je geloof in Jezus omzet in daden, als je je geloof doet.
En ik denk dat hij dat ook aan ons laat zien, nu: Dit is het gevolg als je je geloof doet.
Als je je geloof doet geneest het, als je je geloof doet geeft het leven, geeft het mogelijkheden, geeft het kansen, geeft het self support, eigen verantwoording, doet het wat in Johannes 10:10 staat Ik ben gekomen om leven te geven in overvloed  dát is wat geloof in Jezus naam doet,  dat deed het toen in de poort ‘de Schone’ en dat doet het nu nog. In de Engelse vertaling heet de poort ‘Beautiful” en het is beautiful.
De kracht van Jezus naam, de mogelijkheden van Jezus naam, het leven wat Jezus naam geeft is Beautiful.
En het is het beste kado wat je een ander kunt geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten