woensdag 25 juli 2012

TIME TO FLYHet duivenjong zit nog op haar nest, maar ze is al echt groot. Soms zit ze op het randje van haar nest en beweegt haar vleugels wat onhandig. Elke keer als ik boven kom verwacht ik dat het nest leeg zal zijn en dat ze uitgevlogen is want dat is tenslotte waar ze voor gemaakt is: vliegen.
Ik vraag me af wanneer zo’n vogel nou weet: ‘Dit is de tijd’ Want zo’n nest is best hoog en als je nog nooit gevlogen hebt dus best eng om zomaar over het randje te springen. Of zou de moeder haar een duwtje geven net zoals de adelaar doet bij haar jong?
Soms hebben we een duwtje nodig om te gaan doen waarvoor we bestemd zijn. Soms moet iemand ons even de ogen openen en ons vertellen dat het onze tijd is om te gaan doen waarvoor we bestemd zijn, dat deed zelfs Maria bij Jezus. 
Maria en Jezus waren uitgenodigd op een bruiloft. Op een gegeven moment was de wijn op en Maria zegt tegen Jezus: ‘Ze hebben geen wijn meer’. Jezus kijkt haar aan en zegt: ‘Wat heb ik daarmee te maken? Het is Mijn tijd nog niet.’ Jezus kende Zijn doel maar zei dat het nog niet de tijd was om ermee te beginnen.
Maria wist echter wel dat haar Zoon klaar was om te gaan doen waarvoor Hij bestemd was en ze zegt tegen de bedienden: ‘Doe alles wat Hij zegt’, en dit was precies het duwtje wat Jezus ertoe aanzette aan Zijn bestemming te beginnen.
Wij weten heel vaak ook waarvoor we bestemd zijn, wij weten ook wat ons doel is, maar wanneer springen we over dat randje? Misschien hebben we wel allemaal die ene nodig die tegen ons zegt: ‘Ze hebben geen wijn meer’, oftewel: ‘Daar ligt een nood en jij bent precies diegene die erin kan voorzien, dit is waar jij voor bestemd bent’
Jezus zei ook eerst: ‘Nee nu nog niet’
Herkenbaar toch?
Maar Hij wist: ‘Ja wel, dit is wel de tijd’ en Hij sprong.
Zo weten wij ook vaak dat het wel onze tijd is, maar de sprong is zo eng. Dan is het gaaf als er iemand is die je even dat duwtje geeft en je het ‘nest’ uit duwt zodat je gaat doen waarvoor je bestemd bent: vliegen!

1 opmerking: