donderdag 26 juli 2012

GELOOF


Wat is geloof?
Hebreeën 11:1 Het geloof nu is de zekerheid der dingen, die men hoopt, en het bewijs der dingen, die men niet ziet.
In de NLT: It is the confidence assurance that what we hope for is going to happen. It is the evidence of things we cannot yet see.
Wat is geloof eigenlijk?
Er zijn mensen die zeggen dat geloof ‘niet zeker weten’ is. Hier in de Bijbel staat echter dat geloof ‘wel zeker weten is’. Heel zeker zelfs: confidence assurance  
Assurance, hier zie je het hedendaagse woord assurantie ofwel verzekering. Als je een verzekering afsluit voor iets, sluit je op dit gebied elk risico uit. Je weet hiermee zeker dat als er iets gebeurd, de verzekering uitkeert. 
In de wereld betaal je een premie voor je verzekering. Bij God betaal je ook, je betaalt Hem met geloof in Hem. 
Hebreeën 11:6
‘Zonder geloof is het onmogelijk God vreugde te geven; wie hem wil naderen moet immers geloven dat hij bestaat, en wie hem zoekt zal door hem worden beloond.’
Met een wereldse verzekering verzeker je iets wat je al hebt. Het is een overeenkomst. Jij betaalt voor een risico, de verzekering betaalt alleen bij schade of verlies.
Bij God gaat het om dingen die we niet hebben maar waar we op hopen. We betalen niet voor risico, we hebben de absolute zekerheid dat we zullen krijgen waar we op hopen.
Je hoopt dat.........En tegelijkertijd weet je zeker dat het zal gebeuren. Geloof is het bewijs voor wat we nog niet zien.
Is dat niet geweldig dat we dat mogen weten, ZEKER weten!
Waar hoop je op?
Wat hoop je dat er gaat gebeuren?
GELOOF!
Want geloof = absolute zekerheid.
Geloof is dus een enorme kracht. Geloof is wat het onzichtbare zichtbaar maakt.
Je dromen, je hoop en je verlangens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten