woensdag 27 juni 2012

KEROSINE (makes you fly)2 Korintiërs 3 en 4 The Message
‘We couldn’t be more sure of ourselves than this- that you, written by Christ Himself for God, are our letter of recommendation’
‘Your very lives are a letter that anyone can read by just looking at you’
Wat een geweldig compliment geeft Paulus hier.
Paulus zegt hier tegen de Korintiërs: Jullie zijn onze aanbevelingsbrief bij God, en Jezus zelf heeft deze brief geschreven.
‘Christ Himself wrote it............and we publish it’ (2Cor.3:3)
Deze mensen waren zo’n voorbeeld van hoe God het bedoeld had dat Paulus zegt: ‘Ik heb geen schriftelijke aanbevelingsbrief nodig, ik heb jullie, jullie leven is mijn aanbevelingsbrief.’
Wat super goed van Paulus dat hij dit zegt tegen deze mensen! Goede dingen mogen gezegd worden. Als mensen hun best doen het goede te doen mag daar waardering voor uitgesproken worden. Ik denk niet dat er een betere brandstof bestaat dan waardering.
Paulus had dit begrepen. Paulus had Jezus begrepen.
Jezus deed dit ook steeds, als mensen het goed deden zei Hij dat ook. Zelfs in de gelijkenissen die Hij vertelde liet Hij naar voren komen dat het goed is mensen te complimenteren en te bevestigen in wat ze doen. Zoals bijvoorbeeld in de gelijkenis met de talenten (Matt. 25:14-30) ‘Voortreffelijk, je bent een goede en betrouwbare dienaar’.
Jezus was er altijd op uit mensen op te bouwen, te bemoedigen, te bevestigen, nóg meer waarde te geven, want hetgeen je zaait, zal namelijk je oogst zijn. Jezus wilde een oogst van Koningskinderen dus zaaide Hij Koninklijke woorden in hen, woorden van vertrouwen, bevestiging en overwinning.
Paulus had ervaren wat dat met je doet en Paulus past hier ook Jezus principes toe:
‘Jullie zijn mijn aanbevelingsbrief bij God!’
‘Your very lives are a letter that anyone can read by just looking at you’
Jezus deed het, Paulus deed het en ik heb zo’n vermoeden dat het de bedoeling is dat wij het ook doen............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten