woensdag 22 augustus 2012

BLIND DATELily en ik zijn hier nu vier dagen en we kennen inmiddels iedereen die hier is een stuk beter. Toen we hier kwamen leek het meer op een blind date. Voordat we hier waren hadden we namelijk geen idee wie zij waren, want niemand had ons iets verteld over de deelnemers.
Door het schrijven en het voorlezen kunnen we ons  nu een goed en eigen beeld vormen van iedereen die hier is. 
Hoe anders is dat vaak als mensen voor de eerste keer God willen ontmoeten. In plaats van dat ze Hem onbevangen en onbevooroordeeld kunnen leren kennen hebben al legio mensen hun mening over Hem gegeven. 

Maar God wil het liefst dat je komt zoals je bent en Hem ervaart zoals jij Hem ervaart.
Misschien zie jij God wel in de winkelbediende die je tas even voor je naar de auto brengt, of hoor jij Hem in de vogels die ‘s morgens het hoogste lied zingen in je tuin.
Misschien ervaar jij God wel als de Persoon die echt naar je kan luisteren en met wie je echt kunt praten, iemand die je grapjes snapt en om je kan lachen. 
Je zult het nooit weten als je het niet echt probeert. Je zult het nooit weten als je luistert naar wat anderen over Hem zeggen en Hem daardoor in een hokje plaatst. Als je dat doet loop je de kans Hem mis te lopen en nooit te herkennen.

Ontmoet God zoals je naar een Blind Date zou gaan: kleed je netjes aan, zorg dat je op komt dagen en laat je verrassen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten