donderdag 23 augustus 2012

NIEUW LEVEN(door gastschrijfster Lily)
Elke dag wordt op onze schrijfweek een ander lichaamsdeel benadrukt. Vandaag schrijven we vanuit de buik. 

Dus gaan we nadenken over onze buik. In je buik komt je voedsel terecht waar het verteerd wordt en het hele lichaam van energie voorziet. In mijn buik groeide ook eens mijn dochter. Het begon klein, onmerkbaar, later voelbaar dit nieuwe leven, groeiend maar veilig opgeborgen in mijn steeds dikker wordende buik. Dichterbij mij was niet mogelijk. 

Jezus legt aan Nicodemus uit in Johannes 3: 3 dat om te leven met God je opnieuw geboren moet worden, geestelijk geboren. Toch lijkt ook deze geestelijke geboorte op de lichamelijke. Het begint klein, als een vlammetje, een verlangen om God te leren kennen. Je bent nog lang niet geboren. Er volgt een zwangerschap, een periode van negen maanden die voor sommigen weken kunnen zijn, voor anderen jaren. Maar het verlangen groeit, het zoeken groeit en verandert in een liefde voor God. En tijdens deze zoektocht is God heel dicht bij je. Je bent door Hem omgeven, veilig geborgen. Dan komt het moment dat je de keuze maakt om te geloven wat Hij zegt en Hem wilt volgen. Je wordt geboren, opnieuw geboren.

Is dit het einde? Nee, het is een begin. Een begin van een avontuurlijk leven met God als je Vader. Je bent nog klein als je geboren bent. Je moet nog groeien. Dat hoef je niet alleen te doen. God voedt je en helpt je wanneer jij je eerste stapjes in het geloof zet. Hij neemt je bij de hand. Net zo lang tot Hij je iets meer los kan laten. Ook op de weg naar volwassenheid blijft Gods oog op ons gericht en geniet van wat Hij ziet, als een Vader met een trotse glimlach op Zijn gezicht. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten