vrijdag 3 augustus 2012

PUZZEL MEE


De laatste tijd schijn ik steeds heel erg bepaald te worden bij het doel in mijn leven.
De preken gaan al weken over het lichaam van Christus en hoe wij daar ieder een onderdeel van innemen. De een een oog, de ander een oor, weer een ander een voet etc.
Voor mij blijkt daaruit dat ieder een specifiek en uniek doel heeft.
Ik denk dat elk mens een doel nodig heeft in zijn leven. Een leven zonder doel is doelloos. Als je het woord doelloos opzoekt in het woordenboek is een van de betekenissen die je zult vinden:nutteloos, verloren en zinloos.
Ik denk dat geen mens wil dat zijn leven nutteloos, verloren en zinloos is, en ik denk ook dat geen mens nutteloos, verloren of zinloos is.
Ikzelf geloof in een Schepper, die alles doet met een doel. Ikzelf denk dat er niets is zonder doel. 
Een stoel wordt gemaakt om op te zitten, parfum om lekker te ruiken, lippenstift om je vrouwelijker te laten voelen, zonnebrand om je te beschermen tegen de zon, een boek wordt geschreven om er wijzer van te worden of om je te kunnen ontspannen, een krant wordt gedrukt om je op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in de wereld, een bloem bloeit om bijen honing te geven, gras groeit om koeien eten te geven enz. enz. ALLES heeft een doel.
Zo hebben jij en ik ook een doel. We zijn ergens voor bestemd.
Sommige mensen weten heel goed waar ze voor bestemd zijn, anderen weten het niet , of niet meer. In sommigen van ons is passie duidelijk aanwezig, bij anderen is dat op de achtergrond geraakt door het leven. Misschien is je van huis uit nooit geleerd om naar je hart, je passie te luisteren. Misschien is jou door een ander verteld wat je doel is en heb je de stem van je hart genegeerd.  Misschien heb je die stem het zwijgen opgelegd, bewust of misschien wel helemaal onbewust.
Mensen om je heen hebben verwachtingen van je en misschien heb je gedacht dat het je doel was aan deze verwachtingen te voldoen.
Dat is echter niet waar.
Wij allemaal samen zijn als een hele grote legpuzzel. Ieder van ons is een stukje van deze puzzel, en de puzzel zal nooit compleet zijn, zonder het stukje dat jij bent!

1 opmerking:

  1. Mooi stukje Jenneke, bij een puzzel zie je pas wat het voorstelt als ieder stukje op z'n plaats zit. Zo werkt het ook in het Lichaam van Christus, de gemeente, wij allemaal.
    Fijn weekend, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen