woensdag 29 augustus 2012

FRIEND OF GODZoals iedereen die dit blog leest inmiddels wel weet zijn Lily en ik samen een weekje naar Frankrijk geweest. In die week hebben we elkaar nog veel beter leren kennen. We hebben zo’n 20 uur samen in de auto gezeten en hebben in Frankrijk elke dag met elkaar opgetrokken. 
Toen Lily voor het eerst bij ons in de kerk kwam kende ik haar van ‘horen zeggen’, nu ken ik haar en zijn we vriendinnen.

Zo gaat het ook met Jezus. Vanmorgen las ik het verhaal waarin een Samaritaanse vrouw Jezus ontmoet bij een waterput. Ze raken samen aan de praat en Jezus vertelt haar een hoop vertrouwelijke dingen. Dan vertelt Hij de vrouw dat Hij de Messias is en de vrouw gelooft Hem na hun gesprek meteen. Ze gaat naar het dorp om de bewoners te halen: Kom mee, zegt ze, er is iemand die alles van mij weet, zou dat de Messias niet zijn? 
Als de dorpelingen met haar meegaan en Jezus zien vragen ze Hem bij hen te blijven.
En dan staat er in Johannes 4:41-42  Wij geloven nu ook in Hem, maar niet alleen door wat u ons hebt verteld. We hebben Hem nu zelf gehoord. Wij weten dat deze man werkelijk de Redder van de wereld is.

Pas toen de mensen zelf met Jezus optrokken leerden ze Hem kennen en wisten ze wie Hij was. ‘Van horen zeggen’ is niet genoeg om een band op te bouwen, door ‘horen zeggen’ word je geen vrienden.
Wij kunnen Jezus ook vragen of Hij wil blijven zodat we met Hem op kunnen trekken en Hem zelf kunnen leren kennen en dat zal Hij zeker doen want Hij wil niets liever dan vrienden worden met ons.

1 opmerking:

  1. Wat een goed stukje,Jennie.
    Hoe staat het er ook al weer? Dit is het eeuwige leven, dat ze u kennen.
    Trouwens,
    Blij, jou te kennen.

    BeantwoordenVerwijderen