zaterdag 25 augustus 2012

WAKKER IN DE STORMDe laatste ochtend hier in Largentière, onze laatste dag. Lily en ik hebben corvee, dus minder tijd om ‘vrij’ te schrijven, te lezen en een blog te schrijven. Best een vermoeiende taak dat zorgen voor 12 mensen: tafel dekken, koken, opruimen.

Gisteren bij het lezen van Lukas 8 moest ik denken aan Jezus die ligt te slapen in de boot en dat er een storm opstak terwijl Zijn discipelen gewoon wakker zijn in de boot.
Op de weg naar de overkant, ging Jezus liggen om even te slapen en terwijl Hij lag te slapen, begon de wind aan te wakkeren, er ontwikkelde zich een flinke storm die hen dreigde mee te sleuren in de diepte, en ze waren in wezenlijk gevaar. (vers 23)
Ze maken Jezus wakker en Hij spreekt de storm bestraffend toe waarop de wind gaat liggen. Jezus vraagt Waar is jullie geloof?

Er zit voor mij zoveel in deze tekst. 
Als Jezus slaapt, als je Jezus in je leven in slaap laat vallen, al is het maar even, zal het leven je meteen aanvallen, er zullen dingen zijn, situaties ontstaan die kunnen uitgroeien tot stormen, flinke bedreigende stormen. We waren echt in gevaar zegt de tekst. Dat vertelt mij dat ik Jezus wakker moet houden in mijn leven. Als Hij bij mij in de boot zit moet ik Hem niet laten slapen. Verder leer ik weer van deze tekst hoe belangrijk onvoorwaardelijk geloof is en hoe belangrijk het is je geloof te laten groeien. Waar is jullie geloof ? vraagt Jezus.
De discipelen hebben Jezus wonderen zien doen. Hij heeft deze dag nog een jongen uit de dood opgewekt. Zijn discipelen hebben onderwijs van Hem gekregen, en waar is nu hun geloof, nu ze het nodig hebben? Weg, totale paniek, ze weten niet wat ze moeten doen. Ze hebben Jezus al zo vaak horen zeggen: Het gebeurt zoals je gelooft en ze hebben ook al zo vaak het resultaat daarvan gezien en toch was hun geloof nog te klein.

Voor mij is de tekst een waarschuwing om Jezus niet te laten slapen in mijn leven maar ook om zelf mijn geloof los te laten op de wind in mijn leven zodat het geen storm zal worden en een echt gevaar voor mij zal zijn.

Als je Jezus op laat staan in jouw leven kun je met Zijn Woord elke storm tot bedaren brengen.

1 opmerking:

 1. Bedankt Jenneke.Zo heb ik het nog nooit bekeken. Ik dacht gewoon, dat Jezus vermoeid was en daarom een poosje wilde slapen. En, dat ik moet zorgen, dat ik niet in slaap val.
  In ieder geval wens ik jullie een veilige terugreis , zonder storm onderweg.
  Blij, dat jullie weer deze kant op komen.
  Liefs,
  Sjaan.

  BeantwoordenVerwijderen