donderdag 30 augustus 2012

GO, WALK THROUGH THE LAND



Vanmorgen zijn Lily en ik weer aan iets nieuws begonnen,  een nieuw avontuur. Het is dan zo leuk om als ik later in de Bijbel lees te zien dat het stuk raakvlakken heeft.

Vanmorgen las ik Genesis 13 en ik vind het mooi wat God tegen Abraham zegt nadat Lot en Hij ieder hun eigen weg gaan. ‘Lift up your eyes and look from the place where you are.’  Een periode in Abrahams leven wordt afgesloten en God zegt Hem aan een nieuwe periode te beginnen: sla je ogen op daar op het punt waar je nu staat en kijk vooruit.

Kijk vanaf de plaats waar je nu bent. Dat is het punt voor een nieuwe start, een nieuw begin. 
Misschien ben je nu op zo’n punt. Misschien wil je stoppen met een slechte gewoonte en aan iets nieuws beginnen, of misschien besluit je toch te beginnen aan een opgegeven droom. Misschien sta je voor een nieuwe periode in je leven.
Misschien wil je een bedrijfje beginnen, een boek gaan schrijven, je financiën op orde brengen. Wat het ook is misschien zegt God ook wel tegen jou nu te beginnen, vanaf de plaats waar je nu bent. Vandaag kan ook voor jou een nieuw begin zijn!

Het volgende wat God tegen Abraham zei was: ‘Go, walk through the length and breadth of the land for I am giving it to you.’
Misschien zegt God ook nu tegen jou of mij om van start te gaan en door te gaan met onze droom of visie, ons nieuwe avontuur, ons leven omdat Hij het aan ons geeft. Onze taak is de nodige stappen te nemen, er in de lengte en de breedte doorheen te lopen.

Doe wat nodig is. Misschien is het niet allemaal even makkelijk. Misschien kost het wat tijd. Maar heb vertrouwen in God en ga ervoor.

Kijk vanuit het punt waar je nu bent- en ga!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten