vrijdag 10 augustus 2012

MENEER VAN DALE WACHT OP ANTWOORDVincent was vanmorgen al vroeg hier, hij is een computer aan het bouwen. Hij is gisteravond tot laat bezig geweest maar iets lukte er niet. Ik zag op zijn bureau allerlei berekeningen liggen waar ik niks van snapte maar een ding snapte ik wel: voor elke opgave is een uitkomst als je maar de juiste formule gebruikt.

Ons leven lijkt ook wel wat op zo’n opgave, een hele lange som met optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, machten, tussen haakjes, wachten... en dan aan het eind staat er: =
Om het antwoord achter die = te kunnen krijgen hebben we de formule nodig en ik heb van mijn zoon begrepen dat in de wiskunde de formule is: ‘Halt Meneer van Dale wacht op antwoord’. Als je deze formule kent en toepast krijg je gegarandeerd de goede uitkomst.

Wij hebben in de ‘opgave’ van ons leven ook een formule die als je hem kent en toepast ook gegarandeerd de goede uitkomst geeft achter de =
Onze formule is: GELOOF

In EfeziĆ«rs 6:16 staat dat we bovenal het schild van geloof op moeten nemen waarmee we  alle pijlen van de boze zullen kunnen uitblussen.

Geloof dooft alle problemen. Als een brand geblust is is het geen brand meer, als een probleem opgelost is, is het geen probleem meer.
God gaf ons meer dan 1000 beloften en een Boek vol wijsheid waarmee we, als we Hem geloven, alle ‘opgaven’ in ons leven succesvol kunnen maken en alle problemen kunnen oplossen.

God wil heel graag dat we Hem geloven en vertrouwen want ons handelen vloeit voort uit wat we geloven. Als we Hem geloven en dit geloof toepassen zal ons leven altijd positief en oplossingsgericht zijn. Er zitten altijd wel wat moeilijke opgaven in ons leven en dan hebben we de ‘formule’ van geloof nodig. Geloof brengt ons naar de oplossing, geloof zegt: Voor elke opgave is een goede uitkomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten