vrijdag 17 augustus 2012

HET WOORD VAN GODIn de tijd dat ik nog weleens mocht spreken voor de kerk waren er mensen die mij te positief vonden spreken ‘prosperity preaching’. Ik was het er toen niet mee eens en ik ben het er nog steeds niet mee eens. Als ik in Gods Woord lees, vind ik God altijd zo positief, over alles. Al lijkt een situatie nog zo hopeloos, God ziet altijd een mogelijkheid hem ten goede te keren. God doet alles medewerken ten goede.
God stimuleert ons op het goede te focussen en positieve woorden te spreken, Hij stimuleert ons Zijn Woord te spreken, en Zijn Woord is leven!

In Spreuken 18:20-21 staat Als een mens iets goeds zegt, heeft hij een gevoel van welbehagen, hij voedt zich met de vruchten van zijn mond.

Woorden hebben macht over leven en dood, wie zijn tong koestert, plukt daarvan de vruchten.

Maak jezelf niet depressief met je eigen conversatie, stop je problemen uit te spreken, in de Amplified Bible staat you eat your own word.

Je hebt controle over hoe je je voelt: ‘Oh wat voel ik me toch rot’
Wat je tegen jezelf zegt is veel belangrijker dan wat een ander tegen je zegt. Zeg dingen die God kan gebruiken.

God vertelt ons dat we de keuze hebben tussen zegen en vloek. Zegen alles en iedereen: de dag, je man, je kinderen, jezelf. Je bent gezegend als je binnenkomt en als je uitgaat.
Zegenen doe je met je mond, met je woorden ‘The Lord bless you and keep you’
Wat een mooie dingen kun je spreken over anderen en jezelf. Het is gaaf om de zegeningen van Deuteronomium 28: 1-13 elke dag tegen jezelf te spreken. De woorden die je spreekt hebben macht over je leven.
‘Mijn kinderen zijn gezegend, mijn dieren, mijn boodschappen, ik ben gezegend waar ik ook ben, je bankrekening is gezegend, je werk is gezegend, je bent de kop en niet de staart.
Wees het eens met God. Je bent gezegend!

En wees dankbaar.
Psalm 100:4  breng Hem hulde, prijs Zijn naam.
Wees dankbaar en zeg het. Vertel God en mensen hoe dankbaar je bent, noem alles op waar je dankbaar voor bent. God heeft ons een mond gegeven om Hem te verhogen en klagen verhoogt hem niet. 
1 Tess.5:18 dank God onder alle omstandigheden.

Onze God is een positieve God, een God van een hoopvolle toekomst, een God van licht, een God van overwinning, een God van zegen, een God van leven.
Wie Jezus kent, kent God, en Jezus zei: Ik ben gekomen, opdat zij leven hebben en overvloed! 

1 opmerking:

  1. Ik hoorde over Nick...(ik weet zijn achternaam niet meer)Deze man heeft is zonder armen en benen geboren. Volslagen gehandicapt dus!
    Overal vertelt hij over de liefde van God vooral aan de jeugd. En wat zei de Nick:"Je bent pas gehandicapt, als je niet boven je problemen staat"
    Een doordenkertje.

    BeantwoordenVerwijderen