zaterdag 15 september 2012

AAN EEN PERENBOOM HANGEN PEREN
Vanmorgen zat de eerste reiger alweer in de tuin. Schitterend beest, hij zag er gezond uit, bijna wit. Hij landde op het dak van de serre. Toen ik het raam open deed vloog hij weg, en dat was ook precies de bedoeling. We hebben nogal wat vissen in de vijver en wat mij aangaat blijft dat ook zo! 
Het is een heldere, frisse ochtend, het zonnetje komt net op, het belooft een mooie dag te worden.

Vanmorgen heb ik Mattheus 7 gelezen. Heel veel waardevolle dingen. Je herkent een boom aan zijn vruchten. Een boom kan wel heel hard roepen dat hij een perenboom is maar als er appels aan hangen klopt er toch iets niet, dan is de kans toch wel erg groot dat het een appelboom is.
Zo kun je bij mensen aan hun daden zien wat voor soort mensen het zijn. Ze kunnen wel heel hard roepen dat ze zo menslievend zijn, maar als ze alleen maar met zichzelf bezig zijn is de kans toch wel erg groot dat het egoïsten zijn. Het komt nogal eens voor dat mensen zeggen een perenboom te zijn terwijl je toch duidelijk appelen ziet.


Kijk altijd naar de vruchten. Kijk ook zeker naar de kwaliteit ervan want ook een perenboom kan slechte peren hebben, oneetbaar. Wat ik je aanraad: proef even. Zelfs een vrucht die er mooi uitziet kan nog weleens zuur zijn en je buikpijn bezorgen. 
Doe je ogen open, kijk goed wat je ziet, neem een hapje en geloof niet alles wat je hoort!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten