donderdag 20 september 2012

EN HIJ ZAG DAT HET GOED WASDe laatste dag van de zomer alweer en dus ook de laatste overdenking van mijn zomerdagboek, morgen begint het herfstdagboek. 
Laat vandaag, Lily en ik zijn net terug van een crea beurs in Mechelen, zo gaaf, nooit geweten dat er zoveel te creëren viel.

Rijen kraampjes met de mooiste creaties: kaarten, schilderijen, sierraden, quilten, mode en ga zo maar door. Er werden allerlei workshops gegeven en technieken uitgelegd: keramiek beschilderen, beren en poppen maken, poppenhuizen maken, servetten techniek, stempelen, teveel om op te noemen. Het één nog mooier dan het ander. Je werd gewoon enthousiast van alle mooie dingen en zou het liefste alles eens proberen. Wat me duidelijk werd is dat als we ons best doen, enthousiast zijn, oefenen en niet opgeven we prachtige dingen kunnen creëren, met onze handen.

Eenmaal thuis, toen ik heerlijk uit zat te rusten met een kop koffie bedacht ik dat niet alleen onze handen creëren maar dat ook onze woorden creëren. Ook met woorden kunnen wij prachtige dingen  creëren.  

God zegt: ‘Let everything you say be good and helpful, so that your words will be an encouragement to those who hear them. (Ef.4:29)
(Laat alles wat je zegt goed en behulpzaam zijn zodat je woorden een bemoediging zijn voor degenen die ze horen.)

Wij kunnen in het leven van anderen mooie dingen creëren door goede en behulpzame woorden tegen hen te spreken die een bemoediging voor hen zijn.
Dat kan, net als op de beurs, ook van alles zijn, we kunnen anderen vertellen dat ze waardevol zijn, we kunnen hen aanmoedigen hun talenten te gebruiken door ze te vertellen hoe goed ze iets doen, we kunnen onze waardering uitspreken voor wat ze doen, we kunnen hen vertellen hoe goed hun aanwezigheid ons doet, hoe fijn het is dat ze zo goed kunnen luisteren. In ieder mens zit een kwaliteit die we kunnen benoemen en door dit te doen bemoedigen we hen en creëren we iets moois in hun leven. En dat is waar we God blij mee maken.

Ook met onze woorden kunnen we ons best doen, enthousiast zijn over onszelf en anderen, oefenen en niet opgeven en zo mooie dingen creëren in het leven van anderen en dat van onszelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten