zondag 30 september 2012

DE BELOFTEN VAN GOD


Gods beloften zijn zaad voor geloof hoop en liefde. Het zijn geen opties om ons leven zo af en toe eens beter te maken maar het zijn zekerheden die ons leven permanent veranderen. Ze zijn het transportmiddel van hopeloosheid naar hoop.

2 Petrus 1:3-4 (Promise Bible) zegt: Als je Jezus beter leert kennen, geeft Hij je door Zijn Goddelijke kracht alles wat we nodig hebben om het leven te kunnen leven zoals God het bedoeld heeft. Hij heeft ons geroepen om Zijn eigen glorie en goedheid te ontvangen! Door deze zelfde kracht heeft Hij ons al Zijn rijke en geweldige en waardevolle beloften gedaan. Hij heeft beloofd dat we aan de verdorvenheid die overal om ons heen is en die veroorzaakt wordt door verkeerde verlangens zullen ontsnappen en dat we zullen delen in Zijn Goddelijke natuur.

Als we onze gedachten vullen met de beloften van God, vult God ons leven met wat we nodig hebben. De beloften wissen twijfel uit en geven zekerheid daarvoor in de plaats. Ze openen ons de ogen en laten ons de kracht en mogelijkheden zien die we hebben als Jezus in ons leeft. Ze laten ons een nieuwe manier zien om te reageren op verdriet en de uitdagingen van het leven. 

Elke belofte van God laat Zijn grootheid zien, en bij deze grootheid valt de 'afmeting' van ons probleem vaak in het niet.
Gods beloften laten ons zien hoeveel Hij van ons houdt en hoe ge├»nteresseerd Hij is in onze persoonlijke situatie. 
Gods beloften zijn zo waardevol en zo vol leven dat ze de kracht van teleurstelling en pessimisme ruimschoots overtreffen.
Gods beloften laten ons een nieuwe weg zien, een antwoord op elke vraag en elk probleem.

Als God voor je is, wie of wat kan er dan tegen je zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten