zondag 2 september 2012

WATERVREES?


We leven in een wereld waarin nog maar weinig onmogelijk lijkt. Er zijn enorm veel mogelijkheden om onszelf te ontwikkelen en te veranderen in de persoon die we zo graag zouden willen zijn. Zelfs met betrekking tot ons uiterlijk lijkt zo ongeveer alles mogelijk. Bijna alles lijkt mogelijk.
We kunnen een master degree halen, vet af laten zuigen, onze ogen laten laseren of een face-lift laten doen zodat we we knap van binnen- en van buiten zijn en.....ons toch nog ellendig voelen.

Als het er op aan komt is de enige manier om echt, blijvend geluk te vinden Jezus te betrekken bij elk onderdeel van je leven.
Jezus zegt dat Hij levend water is en als je daarvan drinkt je nooit meer dorst zult hebben.

Ons lichaam bestaat voor het overgrote deel uit water. In elke cel van ons lichaam bevindt zich water. Zulk vitaal water wil Jezus in ons leven zijn.
Waarom? Omdat het water wat Hij te bieden heeft van net zo groot levensbelang is als water.
Hij wil ook deel uitmaken van elke cel van ons lichaam en elk detail van ons leven. Want als Zijn water door ons heen stroomt beginnen de dingen die dood waren in ons leven weer tot leven te komen. Relaties die kapot leken te lopen lijken ineens niet meer zo moeilijk te herstellen. Dromen die bijna dood en begraven waren krijgen een nieuwe impuls en komen weer tot leven.

Ik denk dat wij degenen zijn die ons inhouden en twijfelen, bang voor teleurstelling. Maar God wil ons zoveel meer geven. God heeft geen grenzen. God is in staat het onmogelijke te doen.

Dus blijf niet op het strand staan tot er toevallig een golfje je grote teen raakt, maar neem een sprong, duik erin, zwem naar het diepe en ervaar de grootste verandering in je leven.

Gods levende water wacht op je. Je kunt ervan nippen, erin pootje baden of je kunt er helemaal induiken!

1 opmerking: